Hyttedrøm med utsikt på Vegglifjell

Hytte

Kjersti Føyner og ektemannen Geir Aga forelsket seg umiddelbart i utsikten fra Lauvhovdnuten på Vegglifjell. ─Du får en følelse av horisont, nesten som å ha hytte ved havet, forteller ekteparet samstemt.

Følelse av frihet

Hytta på Lauvhovdnuten stod ferdig i 2019 og har blitt flittig brukt av ekteparet. Det er ikke kun på vinterstid at Kjersti og Geir får levd ut hyttedrømmen. Den er i bruk hele året.

Se den fantastiske utsikten til Kjersti og Geir:

─ Her er vi tett på Hardangervidda! Om sommeren og høsten er det et helt fantastisk turterreng, vi går mye i fjellet og innover til litt forskjellige fiskevann i området. Om vinteren blir det selvfølgelig en god del turer på ski, poengterer Aga.

─ Du merker at skuldrene senker seg og at hverdagen slipper taket. Det var akkurat denne følelsen vi var på jakt etter da vi besluttet å bygge egen hytte. Du opplever rett og slett en helt befriende følelse i det du kjører gjennom bommen på vei opp på Vegglifjell, forteller Kjersti.


Fikk tilpasse etter eget ønske

Når Kjersti og Geir først skulle bygge egen hytte var det viktig at de kunne tilpasse løsningene akkurat slik de selv ønsket. Det var Numehytta sin modell Nordmannskjørka paret falt for.

Her er en oversikt over hyttemodeller.

─ For oss var det det viktig at hytta var lys og delikat med store vinduer. Med utsikt til Norefjell i nord og Blefjell i sør var det helt essensielt å bringe naturen inn. Vår hytte har derfor noe mer vinduer sammelignet med standardmodellen.

─ Vi valgte også å fjerne et av soverommene slik at vi fikk et større hovedsoverom. Vi utvidet også hovedbadet og fikk tegnet inn en badstue der vi kan kose oss etter en skitur. Vi opplevde at Numehytta var veldig fleksible og løsningsorienterte. Ingen ting var noe problem, rett og slett den beste byggeprosessen vi har vært med på, forteller paret.

Vi kunne ikke vært mer fornøyd! Naturen har kommet inn, vi fikk rominndelingen vi ønsket og ikke minst en svært ryddig og god prosess. Vi er rett og slett imponert, forteller paret samstemt.

Viktig å bli kjent med kundene
Kjersti Ingebrigtsen fra Numehytta mener at det er viktig å bli godt kjent med kundene før man går i gang med byggeprosjektene.

─ Å bygge hyttedrømmen er ingen liten investering, da er det viktig å bruke god tid på å kartlegge kundens behov før man setter spaden i jorda. Som utbygger er det også viktig å være fleksibel og tilpassningsdyktig.

─ I dette tilfellet tok vi en runde sammen med teknisk tegner for å se på mulighetene, og hva som var mulig. At kunden er fornøyd er absolutt det viktigste, det er jo tross alt de som skal leve hyttedrømmen i mange tiår fremover, avslutter Ingebrigtsen.