Med hjerte for Numehytta

-Vil du ha en vaffel til? Kirsti sender fatet med nystekte bålpannevafler rundt. Litt brente i kanten, men de smaker ekstra godt der ute, sammen med den friske fjellufta og det vakre landskapet. Vi er på Nordre Vegglifjell, på besøk hos Kirsti, Jan Erik, Heidi og Thea. De elsker tiden de tilbringer på Numehytta si.

-Jeg har ofte kjørt gjennom Numedal i forbindelse med jobb, og inntrykket av dalen ga lyst til å få seg hytte her, forteller Kirsti.

Videre forteller hun at de har kort reisevei, og kjenninger på Søre Vegglifjell som de kan sosialisere med når de er på hytta. Det virker så enkelt og selvsagt nå som de først sitter her rundt bålpanna. Men de gikk noen runder før de kom i mål.

Fra drøm til virkelighet

-Vi startet med å by på ferdige hytter. Dette var midt under corona, og de gikk langt over takst. Til slutt innså vi at det ville være billigere å bygge nytt. Heldigvis kom vi over et Numehyttaprosjekt på Finn som allerede var igangsatt. Tomta var skilt ut og sålen støpt. Vi måtte regne litt på om vi hadde råd, og fant heldigvis ut at det ville la seg gjøre, forteller Kirsti.

Numehytta i høstlandskap, modell Fjellstul.

Dermed var hyttedrømmen født. Familien ble stolte eiere av modellen Fjellstul, som karakteriseres av luftige fellesarealer og full takhøyde over stue og kjøkkendel. Landskapet kommer nesten inn gjennom den sjenerøse vindusfasaden, og de svarte vinduskarmene rammer inn utsikten, så den framstår som naturens egne malerier.

Finne roen sammen

-Her er vi sammen som familie på en annen måte. Vi slapper av og gjør hyggelige ting sammen. Det er godt å nyte roen vi kjenner på når vi er her. Til og med katten vår får en egen ro på hytta, ler Kirsti.

Kirsti og Jan Erik trekker spesielt fram at det er godt å komme til hytta, som en kontrast til en travel jobbhverdag. De har også prøvd å bruke hytta som hjemmekontor. Da er det lite som kan slå følelsen av å legge arbeidsdagen bak seg, for så å kunne gå rett opp på en fjelltopp og la den friske lufta gjennomlufte hodet.

Heldigvis synes Heidi og Thea også at det er fint å være på hytta. De liker å gå turer, være ute og leke, gå på ski og bade. Det er også helt topp å ha større seng enn hjemme. Alt er liksom litt luftigere på fjellet.

Helårshytte

Etter ett år som hytteeiere, er det ingen tvil om at familien har gjort hytta til sin, og at de trives godt. Høstfarger gir lyst til å gå tur i det vakre landskapet, mens vår- og sommerfarger minner om at alt spirer og gror. Om vinteren setter familien spesielt pris på at de kan spenne på seg skiene og nærmest gå rett ut i skiløypa.

Eksteriør Numehytta i høstlandskap, modell Fjellstul.

-Vi tenker å bruke hytta året rundt, og vil gjerne markere høytider her også. Alt er lagt til rette for at det skal være mulig, og vi gleder oss til vi skal feire vår første jul her, forteller Kirsti med et smil.

Den rette nyansen av grønn

Siden familien kom inn i et prosjekt som allerede var startet opp, var en del av valgene allerede tatt for dem. Men noen valg gjenstod fortsatt, og ett av dem var farge på kjøkkenet. Kirsti visste fra begynnelsen av at hun ville ha grønt kjøkken. Det fikk hun, men ikke uten en del runder med utprøving.

Interiør, Numehytta, modell Fjellstul. Kjøkken og spiseplass.

-Det er vanskelig å finne den helt rette grønnfargen. Men nå er vi i mål, og vi er veldig fornøyde, ler Kirsti.

Og de har all mulig grunn til å si seg fornøyde. Grønnfargen føles helt riktig, og den harmonerer godt med interiøret for øvrig. Alt er avstemt og delikat, og rommene er gode å være i. Pus har slått seg ned i godstolen sin, og maler beroligende for den som vil høre.

Panoramavinduer, Numehytta, modell Fjellstul. Pus koser seg i godstolen.

Lokal arbeidskraft

Kirsti og Jan Erik er svært fornøyde med samarbeidet de har hatt med Numehytta.

-Vi har hatt en god dialog hele veien, og de har vært fantastisk enkle å samarbeide med. De er løsningsorinterte og får ting til å skje, skryter Kirsti.

-Det er også veldig fint at de har fokus på lokal arbeidskraft. Det gjør at vi føler oss litt ekstra trygge på alle valg som blir tatt. De kjenner området, vet hvor snøen legger seg og kan bygge på en måte som er lurt i forhold til geografien her, fortsetter Kirsti.

Fulsaas & Løkseth er tømrerfirmaet som har stått for snekringen på hytta. Kirsti og familien kan nesten ikke få skrytt nok av dem:

-Fulsaas og Løkseth har framstått som profesjonelle, og er stolte over produktet de leverer. Hytta var ferdig i tide, og kunne kanskje vært levert enda tidligere, hvis det ikke hadde vært for eksterne forsinkelser på grunn av corona.

Kirsti, fornøyd hytteeier

Vi kan være sikre på at de er her hvis det plutselig skulle dukke opp noe, utdyper Kirsti.

Brettspill, peiskos og vafler på bålpanna

Familien har slått rot på hytta, og det er tydelig at her kan de lade batteriene. Enten det er over et slag Monopol, med lyden av vedkubber som knitrer i bakgrunnen, eller ute rundt bålpanna, mens vaflene godgjør seg i jernet.

-Her, ta en vaffel til, det er masse igjen!

Kirsti, raus hytteeier

Der det er hjerterom er det godt å være…

Bålpannekos i høstlandskap. Fornøyd hytteeier.