–Tok med hele storfamilien på hytteprosjektet

Familiehytte

Gårdbrukerne Nina og Runar fra Skotselv har nettopp flyttet inn i sin hytte ved Søre Vorsetvatn på Søre Vegglifjell.

–Hytta er et fellesprosjekt! Dette skal være et sted der barn, svigerbarn og kommende barnebarn kan ha det hyggelig i mange år fremover. Det skal være en familiehytte med stor F, forteller en stolt hytteeier, Nina Bakke.

Med et budsjett å forholde seg til var det viktig for paret å velge en så arealeffektiv hyttemodell som mulig. Valget falt på den arealeffektive hyttemodellen Skirveggen. Den har 4 soverom, hems, åpen kjøkken- og stueløsning, bad, vaskerom og toalett.

Se våre hyttemodeller her.

Familiehytte - 1

–At Numehytta har et stort og veletablert nettverk med lokale håndverkere og samarbeidspartnere var viktig for oss. Ikke minst tryggheten på at de kunne levere som avtalt og at vi fikk muligheten til å påvirke underveis, poengterer Bakke.

–Vi involverte våre tre voksne barn så tidlig som mulig, slik at de også skulle få et eierskap til hytta. Det skulle ikke bli noe gamlehjem for Runar og meg, men et naturlig samlingspunkt for hele familien, ei skikkelig familiehytte.

Familiehytte - familien
Barn og svigerbarn samlet i sofakroken.

Falt pladask for Søre Vegglifjell

– Vi fant drømmetomta på Søre Vegglifjell; den ligger på ca 860 meter over havet. Her har vi fantastisk utsikt og masse sol, flotte turmuligheter med badeplass om sommeren, gode skiløyper om vinteren og under halvannen time hjemmefra. Helt perfekt, forteller Nina entusiastisk.

Fornøyd hytteeier.

Fy flate for et sted! Et helt fantastisk område!

Hytteeier, Nina Bakke

Familiehytte med rom for de gode opplevelsene


Sentralt i den lune familiehytta finner du en stor sofa som dekker nesten halvparten av stua. Når familien ikke tilbringer tiden utendørs brukes stundene til brettspill eller koselige kvelder foran peisen.

–Det er derfor sofaen er så stor! Her skal det være plass til hele gjengen vår samtidig. Vi er jo også en familie som elsker å spille brettspill når vi er på hytta, noe som skaper mye latter og glede.

Hytte i vinterlandskap.
Vinterparadis: Det er lite som slår den fantastiske utsikten fra stuevinduet.
Familiehytte - 6

–Numehytta satte oss i kontakt med Mia fra Rjukan Interiørsenter (Møbelringen), der fikk vi gode tips og råd til hvordan vi skulle innrede og dekorere hytta. Vi fikk også satt sammen en komplett sofa- og møbelpakke, forklarer Nina.

Nøkkelferdig totalpakke

På gården hjemme i Skotselv er paret travelt opptatt med ammekyr og sauedrift. De hadde ikke tid til tett oppfølging av et byggeprosjekt underveis. Det var årsaken til at de gikk for en nøkkelferdig totalpakke fra Numehytta.

–Det vi likte godt med prosessen var hvordan Kjersti fra Numehytta gikk frem for å finne en arealeffektiv hyttemodell som samtidig passet vårt ønske om å ha ei skikkelig familiehytte. Vi landet på Hyttemodellen Skirveggen, noe som passet oss midt i blinken.

Familiehytte - 9

–For oss er det viktig å fremheve at hyttedrømmen er oppnåelig for de aller fleste. Vi hadde fokus på at vi verken skulle sprenge budsjettet eller være veldig involvert i selve byggeprosessen. Det eneste vi har valgt å gjøre selv er å bygge platting. Resten ble levert nøkkelferdig av Numehytta.

-Og så er det jo ekstra gøy å handle lokalt, avslutter Nina.